Les retencions marquen l'inici del cap de setmana llarg de la Puríssima

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El primer dia d´aquest cap de setmana llarg de la Puríssima ha començat aquest matí amb importants retencions, en sentit d´entrada, de fins a nou quilòmetres a la duana del riu Runer. També hi ha hagut cues en sentit nord des d'aquesta duana fins a Sant Julià durant bona part de la jornada. La majoria dels turistes són de proximitat: sobretot catalans. Els comerciants creuen que la gran afluència de visitants es notarà positivament en els seus negocis.

Expectació entre el sector turístic pel que podríem anomenar inici de la temporada d´hivern. L´afluència de visitants que aprofiten aquests dies festius per venir a Andorra omple d´esperança bona part de les empreses que viuen del turisme.

Es tracta d´un turisme de proximitat que ve pels motius ja tradicionals: l´esquí, les compres i la desconnexió del seu ambient habitual.

La important afluència de turistes ha provocat aquest matí cues de més de nou quilòmetres a l´entrada del Principat per la duana del riu Runer i retencions entre aquesta frontera i Sant Julià fins a les set de la tarda. Durant bona part del dia hi ha hagut trànsit lent amb aturades des d'Organyà fins a la Seu en direcció Andorra.

Aquesta tarda no hi ha hagut cues importants de sortida del país com estava previst. En aquests moments es necessiten equipaments especials a partir de Llorts i Canillo i per accedir a França.

Informa: Pere Moliné        Imatges: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.