La reticència de Gallardo a dir si optaria a la reelecció ha portat Judith Pallarés i Josep Maria Cabanes a ser candidats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El retard de Jordi Gallardo a comunicar si es presentaria a les primàries de Liberals va portar Judith Pallarés a fer el pas. Ho ha explicat durant la compareixença conjunta amb l'altre aspirant, Josep Maria Cabanes, a qui l'ha motivat la renúncia de Gallardo i els ànims de molts militants. 

La reticència de Jordi Gallardo a dir si optaria a la reelecció primer i el seu abandó després ha impulsat, per raons diferents, els dos actuals aspirants a ser candidats. Segons Judith Pallarés, el retard en la decisió de Gallardo va neguitejar un sector del partit que la va animar a presentar-se a les primàries. En el que passaria després entre els dos un cop sabut que aspiraven a la mateixa cadira, no hi ha entrat gaire, però sí ha dit que la qüestió es va plantejar a l'executiva i que no es pot parlar de traïció. 

La candidata de Liberals d'Andorra ho explicava així. "A molta gent del partit vistes les dues candidatures els hi preocupava també haver d'anar a unes primàries i haver d'escollir entre dues persones afins. Això ens ho van comunicar des dels diferents comitès i nosaltres ens vam assentar a parlar en com podíem gestionar aquesta situació".

Gallardo decideix no presentar-se, ho comunica dilluns i hores després membres del partit impulsen la candidatura de l'exministre liberal Josep Maria Cabanes, que diu que pot aportar experiència al partit. "L'interès que tenim tots és fer créixer més el partit, no per competir amb cap altre partit polític sinó simplement per fer-lo créixer i tornar-lo a situar a on estava a l'època de Forné", comenta el candidat a les primàries. 

La situació entorn a Gallardo i el procés de primàries ha generat una certa tensió al partit. Amb tot la secretària general, Maribel Lafoz, ha puntualitzat que l'executiva ha demanat contenció per encarar de la millor manera aquest procediment intern. 

Informa: Anna Pifarré  
Imatges: Albert Refart 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.