Es reuneix per primer cop la comissió que ha de revisar el model de transport sanitari

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

No s'ha pres encara cap decisió, però ja s'ha fet una primera reunió de la comissió que ha de revisar el model de transport sanitari. L'ha impulsat el Ministeri de Salut i entre les competències que s'han d'aclarir hi ha la del transport sanitari nocturn, tal com demana el Cos de Bombers.

Ja ha començat a treballar la comissió que ha de revisar el model de transport sanitari. La coordina el Ministeri de Salut, que ha reunit tots els actors implicats, entre els quals hi ha el SAAS, Bombers i Creu Roja, en una primera trobada. Aquesta reunió ha servit per marcar el full de ruta a seguir. Així, per tal de tenir una radiografia exacta de tots els serveis que es duen a terme al Principat, cadascuna de les parts detallarà la seva tasca actual i la seva visió de la situació.

En el cas del Cos de Bombers, s'ha remarcat, un cop més, que hi ha un buit pel que fa al servei de transport sanitari nocturn. Des del 2014 és competència seva, però, segons el pla director que estipula les competències de cada òrgan, ho hauria de fer l'empresa de transport sanitari contractada pel SAAS per als transports secundaris. No està previst així i per això demanen que es canviï el redactat.

Pel que fa a la Creu Roja, la voluntat és continuar amb el transport sociosanitari, que és el que majoritàriament fan. La direcció de l'ens ha deixat clara la seva predisposició total a involucrar-se més en aquests dos àmbits. Assegura que tenen els vehicles i la formació necessaris per fer-ho.

La propera reunió de la comissió serà al gener. Mentrestant, es faran trobades de treball entre els diferents actors per avançar en un possible pla d'acció. D'entrada, en el que coincideixen totes les parts implicades és que cal una reordenació del model de transport sanitari.

Informa: Laura Massegú

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.