TRANA acull amb cautela el resultat de l'estudi que mostraria la mononucleosi com l'origen de l'esclerosi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per a l'associació dels malalts d'esclerosi múltiple, TRANA, l'anunci de la comunitat científica sobre un possible origen de la malaltia que pateixen en la mononucleosi s'ha de considerar amb prudència. De totes maneres, es mostren satisfets que, tot i la pandèmia de la Covid-19, els estudis sobre com i quan es comença a patir la malaltia neurodegenerativa no s'hagin aturat.

Segons publica la prestigiosa revista científica Science, un estudi realitzat a la Universitat de Harvard mostraria que hi ha relació entre haver patit la infecció pel virus Epstein-Barr, que popularment es coneix com a mononucleosi o malaltia del petó, i desenvolupar més tard esclerosi múltiple. Pel president de l'entitat que ajuda aquests malalts, TRANA, és una gran notícia, però s'ha d'acollir amb cautela.

TRANA compta amb uns 350 inscrits al Principat, encara que no tots són malalts. I és que des de l'inici han treballat per poder tenir les necessitats mèdiques ben cobertes. Objectiu aconseguit, segons Jacint Risco, gràcies als primers associats.

Pel que fa a l'estudi de Harvard, la investigació s'ha fet al llarg de vint anys dins la comunitat militar americana i demostraria que es pot patir esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa, si abans s'ha diagnosticat mononucleosi.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu RTVA

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.