Roser Porta i Tony Lara proposen rutes literàries reivindicant les novel·les sobre Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La presentació del llibre 'Andorra literària, rutes de novel·la' ha homentajat la literatura andorrana i a tots aquells que s'hi dediquen. L'obra fa un repàs a les novel·les històriques centrades en el país i que fan referència a la transformació que ha viscut Andorra al segle XX.

A través de l'escriptura dels novel·listes es poden copsar els diferents punts de vista d'una societat que es va haver d'adaptar d'un model rural a un de turístic.

El llibre es divideix en quatre rutes literàries que fan un repàs als monuments i l'art romànic, els refugiats de la guerra civil espanyola, les xarxes d'evasió durant la Segona Guerra Mundial i la transformació urbana i turística.

Per a l'autora, Roser Porta, és una manera de "descobrir que Andorra té una literatura molt potent, amnb novel·les homologables a la de països veïns que parlen d'Andorra i la seva transformació, i no sempre s'ha divulgat molt". El fotògraf Tony Lara, posa les imatges a les rutes. Explica que primer va llegir totes les novel·les i fragments per buscar fotogarafies que suggereixen espais.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.