Roser Suñé, sobre les comunals: "L'entesa serà a nivell parroquial, al Consell és un tema que no hi entra"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La síndica general considera que les eleccions comunals de final d'any no influiran en el treball del Consell General. Una tasca que analitza en positiu en els primers mesos de legislatura. Creu que les aliances electorals no tenen per què respondre a l'actual escenari del Govern tripartit i que majoritàriament tocarà als comitès parroquials decidir.

La legislatura ha arrencat sense la crispació amb què va acabar l'anterior i Suñé té clar que el Govern de coalició hi ha ajudat. Desitja que es mantingui el debat més asserenat i no pensa que la irrupció de les comunals, a final d'any, hagi d'interferir en la feina parlamentària.

Assegura que l'acord entre Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos no fixa a la força el mateix escenari a les parròquies perquè "serà el que voldran els comitès parroquials". No vol anar més enllà "perquè no s'han definit línies programàtiques" i perquè, diu, quan treballen les propostes al Consell "aquest és un tema que no hi entra".

La llei de transparència és una de les primeres tasques que es vol enllestir a l'hemicicle, però Suñé veu prioritari articular els pactes d'Estat al voltant d'Europa, la CASS i la salut pública. Espera "que sigui factible" i remarca que aquí "és on entra la generositat i posar-se en el lloc de l'altre". "Hem de trobar el que ens uneix per tirar-ho endavant. Els tres pactes són importants i es necessita temps per treballar", afegeix desitjant que, en aquest sentit, "hi dediquéssim energies tots plegats".

Suñé assegura que l'avortament, un dels temes de debat més encès els darrers temps, no ha de quedar arraconat, però que la postura de Demòcrates segueix sent la mateixa perquè posa en risc el Coprìncipat. La proposta d'estructurar un servei d'acompanyament a les dones que vulguin avortar es manté sobre la taula.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.