El SAAS estima que un centenar de persones pateixen esclerosi múltiple

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

No hi ha dades a Andorra sobre quanta gent pateix esclerosi múltiple, però tenint en compte la prevalença a d'altres països des del SAAS s'estima que hi pugui haver un centenar de persones.

En l'actualitat, existeixen 14 tractaments aprovats per intentar frenar l'avenç de la malaltia, que no curar-la. Fins fa poc alguns dels tractaments només es podien rebre a centres de referència fora d'Andorra, ara ja estan tots disponibles a l'hospital.

Així ho afirma el neuròleg de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, Marc Boix. "Els medicaments ja estan tots disponibles a Andorra, afortunadament." La majoria de tractaments, afirma Boix, són "domiciliaris en el sentit que el pacient compra el medicament i se'l pren a casa. La resta són medicaments d'ús hospitalari i els pacients venen de forma regular a l'hospital". 

Informa: Ester Pons

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.