Salut descarta aturar l'administració de la vacuna d'Oxford-AstraZeneca

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri de Salut descarta suspendre l'administració del vaccí d'Oxford-AstraZeneca després que l'Agència Europea del Medicament hagi confirmat un vincle entre el fàrmac i casos poc habituals de trombosi provocats per coàguls sanguinis amb nivells baixos de plaquetes. Tot i això, les autoritats sanitàries reiteren que els beneficis de vacunar-se superen àmpliament el risc. Joan Martínez Benazet recomana cercar assistència mèdica immediata si es tenen símptomes, ja que, segons confirma, es poden tractar.

L'Agència Europea del Medicament ha confirmat la relació entre la vacuna d'AstraZeneca i els casos de trombosis detectats després de la seva administració. Destaca, però, que són efectes secundaris poc habituals i que els beneficis del fàrmac superen amb escreix els riscos. Tenint en compte aquestes conclusions, el ministeri de Salut descarta aturar el subministrament d'aquest vaccí. Joan Martínez Benazet ha explicat que no s'ha pogut concloure tampoc que l'edat i el gènere siguin factors de risc i ha recordat la importància de cercar assistència mèdica si es tenen símptomes setmanes després de l'administració, ja que tenen tractament.

Els principals símptomes són la dificultat respiratòria, dolor al pit, inflamació a les cames, dolor abdominal persistent, mals de cap servers i persistents, visió borrosa i petites marques subcutànies de sang en la zona de la injecció de la vacuna.

El ministre de Salut ha manifestat que no s'ha reportat cap cas al Principat i ha explicat que tan sols 36 persones de les més de 1.200 que tenien cita per vacunar-se aquest dimecres l'han anul·lat.

Informa: Jordi Domingo-Ester Pons-Oliver Jaén
Imatges cedides: Comissió Europea
Imatges: Nil Forcada-Jordi Seabra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.