Salut elimina les mascaretes als interiors a partir d'aquest dimarts

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Salut elimina a partir d'aquest dimarts l'obligatorietat de dur mascaretes als espais interiors.

La secretària d'Estat Helena Mas ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa arran de l'evolució de la situació sanitària. La mesura arriba en un moment d'alta immunitat i de poca pressió sanitària després de gairebé dos anys sense separar-nos de la mascareta.

No serà doncs necessària en esdeveniments esportius ni culturals. Ni en botigues, transport públic, ni en bars ni restaurants ni tampoc a les aules de les escoles. Les mascaretes en interiors només s'hauran de portar a l'hospital, centres sanitaris i sociosanitaris, i cases pairals. "El virus és menys greu. Creiem que no haurem de fer un pas enrere amb les mascaretes, però les mesures estan en constant avaluació", ha remarcat Mas.

Amb tot, es continua recomanant per a les persones vulnerables, als no immunitzats, als que viuen o visiten persones vulnerables, als que tinguin símptomes respiratoris i als que estan en vigilància passiva.

En aquests moments hi ha 613 casos actius i 5 persones ingressades a l'hospital, 2 a planta i 3 a l'UCI, 2 de les quals amb ventilació mecànica.

També s'elimina el test d'antígens per a l'oci nocturn i les unitats de convivència als centres educatius.

Paral·lelament, s'ha simplificat el protocol per als contactes de positiu, que serà el mateix tant per a persones immunitzades com no immunitzades.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària:

Informa: Redacció

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.