Salut recomana als nascuts després del 1960 vacunar-se del xarampió

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Davant del rebrot del xarampió, fins i tot a alguns països europeus d'on es creia erradicat, Salut assegura que Andorra està al dia pel que fa a protocols que protegeixen la població d'aquesta malaltia. Això sí, recorda que està vigent la recomanació de vacunar-se per a tots ciutadans nascuts després del 1960.

Andorra és territori lliure de xarampió, segons l'Organització Mundial de la Salut. De fet, l'últim cas es remunta al 2002.

Ara bé, davant l'expansió de la malaltia arreu del món, Salut recorda la recomanació de vacunar-se a tots els adults nascuts després de l'any 1960 i que no l'hagin passat. Una recomanació vigent des del 2011.

Actualment, s'han registrat casos a diferents països europeus on es creia que el xarampió havia estat erradicat. Això ha obligat alguns estats, per exemple Espanya, a recomanar a la població adulta que es vacuni. Una mesura que a Andorra ja està en vigor.

Això sí, vist l'alarmant procés d'expansió de la malaltia, l'any passat el ministeri de Salut, amb el suport del Consell assessor de la patologia infecciosa, va revisar el protocol de vigilància i control del xarampió i va recomanar als professionals sanitaris que actualitzessin la seva immunització.

La mesura pretén evitar l'aparició de brots a zones de risc, com ara els hospitals o qualsevol centre sanitari. En paral·lel, tots aquests equipaments disposen de protocols interns d'actuació en el cas de sospita de xarampió.

Salut recorda també que el calendari infantil de vacunes inclou dues dosis de la triple vírica, una als 12 mesos i la segona, als tres anys.

Informa: Jordi Cama

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.