Salut agilitarà la contractació del personal per combatre la rotació i les baixes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat la voluntat d’agilitar la contractació de personal sanitari i sociosanitari davant les baixes i rotacions que afecten el sistema, sobretot en centres com el Cedre. Nega acomiadaments i avança canvis en el SAAS per afavorir la transparència i que esdevingui més transversal. Ho ha dit durant la celebració del dia de Meritxell al centre residencial.

El ministre de Salut vol presentar aquest octubre a tràmit parlamentari la modificació de la llei del SAAS que permeti agilitar la gestió per a la contractació de personal tant sanitari com sociosanitari.

Això permetrà que la continuïtat assistencial no es vegi afectada per les baixes laborals en centres com el Cedre, on són habituals i on hi ha una forta rotació.

El ministre preveu "uns mecanismes molt més àgils per no haver d'esperar per cobrir una necessitat", ja que quan es necessiten molts tràmits per fer-ho, la situació "genera molta tensió i, de vegades, no es garanteix la continuïtat assistencial".

El ministre ha anunciat que es faran canvis en la composició del consell d'administració del SAAS per fer-lo "un organisme molt més transparent i àgil amb molta més participació en el consell d'administració, amb representants dels pacients i la societat civil". "Serà molt més transversal", assegura.

En l'acte de celebració Meritxell al Cedre Martínez ha negat acomiadaments de personal. Sí ha reconegut alguns reajustaments i la necessitat de cobrir places d'auxiliar d'infermeria.

Informa: Ana Alamán-Oliver Jaén
Imatge: Josep M. Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.