Sancionen vint hotels i restaurants per no complir la recollida selectiva

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En els darrers mesos s´han incoat una vintena d´expedients sancionadors a establiments de la restauració i hoteleria per no complir les obligacions pel que fa a la recollida selectiva. Tot i això, la recollida d´envasos en aquests sectors s'ha incrementat un 40%.

Aquest matí s'ha reunit la comissió nacional de residus i s'han fet públiques algunes dades del 2017, entre les quals destaca que s'han incoat una vintena d'expedients sancionadors a hotels i restaurants per la recollida selectiva.

Forma part de la campanya conjunta entre Govern i comuns que vol continuar enguany. Darrerament, s'ha aconseguit augmentar la recollida de vidres. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha remarcat que han donat "el suport necessari per millorar-ho" però s'han vist "en l'obligació d'obrir expedients sancionadors a qui realment veiem que no volen implementar la recolida i no disposen dels contenidors perquè la normativa diu que ha d'haver recollida selectiva en els grans productors i han de complir".

El 2017 es va incrementar més d'un 6% la recollida d'envasos, un 2,4% la de vidres i ha davallat la de paper cartó. "Baixa el paper cartró perquè és una tendència segurament causada per la digitalització de la societat", indica Calvó.

També s'ha informat que en els últims 6 mesos s'han obtingut 300 tones de matèria orgànica, quelcom molt lluny dels 1.000 que es vol assolir. Finalment, es farà una iniciativa que comença a Encamp per informar de com reciclar bé.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.