Sant Jordi es viu amb abundància a Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra la Vella ha viscut un matí de diumenge amb molta afluència a la plaça del Poble, on la gent remenava entre les parades de llibres, roses i artesania per complir amb la tradició. Una oportunitat també per a les entitats i escoles que fan venda d'articles per recaptar fons per als seus projectes, com els viatges de fi de curs de les escoles. 

Andorra la Vella s'ha engalanat per Sant Jordi per viure una diada de clàssics. "Sense un llibre i una rosa no és Sant Jordi".

La plaça del Poble ha estat tot el matí de diumenge un bullici de gent per complir amb la tradició.  "Sempre comprem una rosa", explicaven uns i altres afegien: "S'ha de col·laborar i comprar un llibre".

Per a alguns aquest serà el primer Sant Jordi de la seva vida. A ells va dirigit el programa Nascuts per llegir de la Biblioteca pública del Govern, perquè agafin el gust a la lectura. La directora de la Biblioteca pública de Govern, Inès Sánchez, ha explicat que és:"una activitat per promoure la literatura entre els més menuts i adreçada als infants de 0 a 3 anys".

I és que aquest any comprar llibres a la plaça té recompensa, es poden endur un exemplar de l’obra 'Andorra la Vella, el batec d’un poble' vist per Valentí Claverol, que va editar el comú l’any 2021.

Aquest diumenge també és una oportunitat per a les escoles. Les alumnes de l'escola anadorrana, Mar Torra i júlia Domingo, estaven des de les 8.30 h venent roses per "pagar-nos el viatge de final de curs".

I per a les entitats socials i associacions, per assolir els seus objectius. "Ens permeten finançar els nostres projectes", assegurava la responsable de finances d'Unicef Andorra, Maria Lluïsa de Diego.

La plaça del Poble recupera les aglomeracions d'un Sant Jordi que continua aquesta tarda i on es podrà assistir al concert d'Odara Quartet i comprar roses i llibres fins a les vuit de la tarda.

Informa: Rosa Albech
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.