Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella acolliran els primers 7 refugiats sirians

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En les pròximes setmanes Andorra acollirà les primeres dues famílies de refugiats sirians. Es tracta d'un total de 7 persones que s'instal·laran a viure a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. L'arribada dels refugiats són fruit de l'acord signat entre el Govern i la Comunitat de Sant Egidi que permetrà l'arribada d'una vintena de refugiats.

Sant Julià de Lòria ultima els darrers detalls per a l'arribada de la primera família de refugiats. Es tracta d'un matrimoni amb un infant de 18 mesos que es troben actualment en un camp de refugiats del Líban i seran traslladats en les pròximes setmanes fins a Barcelona on es tramitarà tota la documentació per arribar al Principat.

La parròquia laurediana es farà càrrec de l'import del lloguer de l'habitatge, que ha estat cedit per un particular per a aquest ús. A hores d'ara s'està recol·lectant el mobiliari de l'immoble i ja hi ha voluntaris disposats a ajudar els nouvinguts en la seva adaptació en temes d'immersió lingüística i tasques del dia a dia.

A Andorra la Vella també arribaran a partir del setembre 4 refugiats més. En aquest cas es tracta d'un matrimoni amb dos fills que seran allotjats en un pis que cedeix el Govern. Les gestions han estat encapçalades per la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll i amb el suport de diverses associacions. Segons l'acord signat entre el Govern i la Comunitat de Sant Egidi es preveu en els pròxims mesos l'arribada de 13 refugiats més.

Informa/Imatges: Hèctor Romance

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.