Sant Julià recupera la font de Ferro desapareguda als aiguats dels 82

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fa molt anys, el darrer dia de la festa major de Sant Julià els joves anaven a la font de Ferro per passar el dia i descansar. Aquella font de Ferro va desaparèixer amb els aiguats del 82. Ara s'ha recuperat l'espai amb la construcció d'una font nova i l'arranjament de la passarel·la i el camí que aviat s'unirà amb el camí de Canòlich.

La font de Ferro era abans de les riades del 82 un lloc de trobada, de passeig i d'estiueg dels veïns d'Aixovall i Sant Julià de Lòria. L'aigua es va emportar la font i des d'aleshores l'espai ha estat abandonat. Ara el comú l'ha recuperat com a lloc d'esbarjo. El conseller del comú de Sant Julià, Dot Jordi, ha declarat que "era una font molt popular" on precisament "els dimecres deprés de festa major la gent venia a passar el dia".

Els veïns més grans de Sant Julià i Aixovall han celebrat la recuperació de l'espai. Guarden molt bons records de joventut i infantesa. El comú continuarà recuperant l'espai, que connectarà la font amb el camí que condueix a Canolich i l'any vinent millorarà l'accés des de la rotonda d'Aixovall.

De moment, ha invertit 15.000 euros.

Informa: Ana Alamán     Imatge: Sergi Pla     Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.