Sant Julià veu el projecte de l'hort solidari cada vegada més necessari davant les dificultats socials

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, veu com les necessitats socials fan cada vegada més imprescindibles projectes com l'hort solidari.

La iniciativa, que ja va per la tercera edició, es consolida. Consisteix que els pagesos que ho desitgin, enguany una vintena, recullin planter dels vivers, el plantin i un cop hagi crescut duguin la collita a Càritas perquè la distribueixi entre els més desafavorits.

El comú coordina tot el procés. En l'edició de l'any passat s'hi van acollir unes quaranta famílies.

Majoral ha remarcat que, pel comú, liderar aquest projecte no té cap cost i, a més, és una iniciativa que va més enllà del personal que la gestiona. "El simple fet que hi hagi una família que ho necessiti, ja fa que tingui sentit. Per tant, ha arribat per quedar-se".

Robert Capdevila és un dels pagesos que hi participen. Tota la vida ha vist la família treballar en l'hort de casa per consum propi. Ara, "és de bon grat fer uns cavallons més per poder-los dedicar a l'ajut de Càritas per a la gent de la parròquia".

Informa: Pere Moliné
Imatges: Aida Pagès

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.