El sector de la construcció pateix importants obstacles per la manca de subministrament de matèries primeres a escala mundial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sector de la construcció està contra les cordes davant la manca de subministrament de matèries primeres que està patint mig món. Una situació que provoca que algunes obres quedin aturades fins a nou avís. També està generant problemes amb els terminis i el cost de les construccions. 

Obres aturades i algunes a mig gas. Aquest és el principal efecte que té la manca de matèries primeres que pateix el sector de la construcció del país.

I és que fa mesos que els empresaris alerten de la dificultat per aconseguir material essencial per aixecar edificis. Una problemàtica que està provocant un efecte dominó. És a dir, si el material arriba tard, el constructor no pot complir amb els terminis. Si a sobre arriba a un preu més elevat, mantenir el cost de l'obra acordat es converteix en impossible. 

La gerent de l'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra, Mònica Dalmau, ha explicat que "quan una obra està tancada econòmicament i a nivell de terminis hi ha una cadena de compromisos", i hi ha afegit que "al final aquesta és una situació que ens afecta a tots". En aquest sentit, demana que "se sigui comprensiu i es doni un cert marge de maniobra". 

A hores d'ara, el sector no preveu que aquesta situació acabi aviat. De fet, Acoda lamenta que fins i tot algunes empreses es podrien veure obligades a tancar. 

Dalmau ha subratllat que aquesta problemàtica "està incidint en la recuperació de la pròpia empresa", tenint en compte el context actual. La gerent d'Acoda també ha subratllat que és una situació que "no agrada gens" i que esquitxa tot el col·lectiu de professionals. 

Tot plegat, un sotrac més per a la recuperació econòmica del sector, que manté els problemes endèmics dels últims anys com ara la dificultat per trobar mà d'obra. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.