El 27 de febrer es va registrar la màxima més alta en aquest mes de l'any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest passat mes de febrer es recordarà com un dels més càlids dels darrers anys, però no ha estat el més sec. Cert que hem tingut una sensació de sequera persistent, però és que, el que havia de ploure va caure els cinc primers dies.

És cert que des que es recullen les dades de les diferents estacions meteorològiques, no s'havia registrat una temperatura tan alta durant un mes de febrer com els 22º del passat dia 27. Però el nostre meteoròleg, Josep Tomàs, ens recorda que això no ha de portar a la conclusió que ha estat un mes sec i que s'han de revisar les dades en conjunt de tot el mes.

L'any 1935 es va començar a recollir informació pel que fa a precipitacions i temperatures a diferents estacions del país. Segons informa el CENMA, s'han recollit temperatures més altes un mes de febrer com ara els anys 1990 i 2000.

Aquest mes de març semblaria que el termòmetre tornarà a marcar temperatures més lògiques per a aquestes dates.

La sequedat ambiental ha facilitat també la conservació de la neu a les zones més obagues, però si no tornen a baixar més les temperatures, les estacions ho tenen difícil per cultivar-ne i emmagatzemar-ne per poder acabar la temporada.

Informa: Agència ANA/Sílvia Mestre
Imatges: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.