El servei d'hospitalització domiciliària es posarà en marxa a principi de juny

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El SAAS posarà en marxa el programa d'hospitalització domiciliària a principi del juny. Es tracta d'un servei que permet reduir el nombre d'ingressos a l'hospital, retalla un 40% els costos i ofereix més comoditat als pacients. S'estrenarà amb sis malalts simultanis per infermera, amb un metge responsable i amb un mínim d'una visita diària mentre duri l'hospitalització.

L'esclat de la pandèmia ha reforçat un dels projectes que tenia sobre la taula el ministeri de Salut, l'hospitalització domiciliària. El servei, que s'ha presentat aquest dimarts al matí evita el contacte dels malalts amb els entorns hospitalaris, on hi ha risc de contaminació de la Covid-19, redueix el nombre d'ingressos al centre sanitari i estalvia un 40% de despeses al SAAS. A banda de ser més còmode per als malalts, que reben una atenció molt més personalitzada i a casa.

El programa es posarà en marxa el mes vinent, amb sis pacients a càrrec d'una infermera i amb un metge de control. Quan estigui rodat, el servei es podria ampliar a vuit pacients per infermera. Els malalts que hi poden accedir són persones grans que presenten una agudització d'alguna de les patologies cròniques que pateixen i persones amb una malaltia aguda que requereix hospitalització. Segons el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, predominen els malalts que necessiten un període de temps de medicació endovenosa, però sempre seran aquells que poden rebre al seu habitatge una assistència amb igual qualitat que a dins de l'hospital. "La idea és que una part dels malalts no passi ja ni per l'hospital, que directament seran hospitalitzats a casa amb els recursos sanitaris", avança Piqué.

Per tenir accés al servei el pacient ha de gaudir d'una situació sociofamiliar adient, amb algú que el cuidi, ha d'haver-hi un consentiment acceptat pel malalt i el cuidador i la ubicació del domicili en distància i accessibilitat ha de ser raonable per al desplaçament de l'equip sanitari.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.