Es preveu un 48% d'ocupació el cap de setmana i molts més turistes que arribin per França que no per Espanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les previsions d'ocupació hotelera i de rebuda de turistes són optimistes per al cap de setmana, sobretot del costat francès, però en general predomina la incertesa generada per la pandèmia. Mobilitat espera que la normalitat en l'entrada de vehicles a l'estiu torni a mitjan juliol.

La Unió Hotelera calcula que aquest cap de setmana hi haurà gairebé un 48% d'ocupació. Aquesta es concentrarà a Encamp, que superarà el 76%. De retruc, això implicarà l'obertura entre el 65 i el 70% dels hotels.

Aquestes previsions contrasten amb les dades del darrer cap de setmana de juny, quan només hi va haver un 20% d'establiments oberts amb una ocupació del 57%.

Pel que fa al nombre de visitants, Mobilitat espera que la bona tendència de turistes que entren per França es mantingui i s'aconsegueixin més entrades que en el mateix període del 2019.

En referència a la frontera amb Espanya, pesa la incertesa i per a aquest cap de setmana s'espera un 21% menys de vehicles que els de l'any passat, segons assenyala el tècnic de Mobilitat, Daniel Ramírez. 

Es considera que la normalitat arribarà a mitjan juliol, però tot dependrà de com avanci la crisi sanitària. La sortida d'andorrans per ara és prudent. 

Informa: J.Romero-L.Cugat
Imatges: Vicente Bellot-Arxiu RTVA

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.