Sintonia entre el Govern i el PS per l'acord d'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El PS confia poder tancar un acord amb el Govern en relació a les negociacions amb la Unió Europea. Aquesta tarda ha tingut lloc la primera trobada per tractar aquesta qüestió, que ha satisfet els socialdemòcrates, que aprecien el canvi d'actitud i la predisposició a compartir informació que fins ara se'ls negava.

En total ha estat més d'una hora de reunió entre el cap de Govern i el secretari d'Estat d'Afers Europeus amb el president i tres consellers generals del grup socialdemòcrata. La primera conclusió a la qual han arribat és que hi haurà un acord per tancar posicions negociadores amb la Unió Europea però no serà sota la fórmula d'un pacte d'Estat.

També han decidit preveure una clàusula per poder dissentir quan no arribin a un acord. "Hi ha algun dels temes que han sortit al llarg de l'any passat, com la prestació d'atur, com altres prestacions socials en què nosaltres també volem mantenir la nostra llibertat de criteri. Penso que això no ha de ser un problema perquè la posició negociadora d'Andorra sigui unànime en alguns aspectes i en altres no arribi al nivell de consens tan elevat", considera el president del grup parlamentari, Pere López.

El Govern ha posat sobre la taula una proposta de procediment per treballar conjuntament i també ha facilitat la proposta que va presentar Terceravia. Ara el PS s'ha compromès a donar una resposta en un parell de setmanes.

La possibilitat que els presidents dels grups parlamentaris formin part de la comissió negociadora, com va demanar Josep Pintat, també ha estat un tema discutit, però de moment no s'ha acordat res.

Informa: Ester Pons
Imatges: Josep M. Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.