El Sipaag reclama compromisos a Funció Pública sobre les seves reivindicacions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General reclama compromisos concrets al ministeri de la Funció Pública. Així ho farà saber al titular de la cartera en la pròxima reunió que es mantingui en el marc de les negociacions que s'estan duent a terme en relació amb la llei de la funció pública.

Tot i valorar positivament la dinàmica que presideix el diàleg de les reunions realitzades fins ara, consideren que ha arribat el moment de valorar els resultats. Destaquen que des de la primavera han mantingut amb el ministeri de Funció Pública quatre reunions per reformar a fons la llei.

Des del començament d'aquesta legislatura el Sipaag ha insistit en la necessitat de revertir la rebaixa de salaris als treballadors de nova contractació per la sentència pendent d'un recurs sobre l'IRPF 2011-2012.

A més consideren necessari afegir una disposició a la llei de la funció pública per posar fi al greuge comparatiu entre treballadors interins que, amb poc temps de diferència, han passat a ser indefinits i tenen diferents drets reconeguts. Així, els que tenien més anys d'experiència han quedat castigats sense que se'ls reconegui l'antiguitat.

Recorden que abans de totes les injustícies i els perjudicis causats per la llei actual, el text legal sobre la creació i regulació del pla de pensions de la funció pública ja va empitjorar de manera flagrant i retroactiva les condicions de la jubilació. En tot cas descarten denunciar la situació a la justícia, per consell dels seus assessors legals, ja que hi ha hagut sentències desfavorables als treballadors, en el sentit que no es pot considerar la retroactivitat negativa d'una expectativa de dret.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.