Sis empreses acollides als crèdits tous per la pandèmia van fer fallida l'any passat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha anunciat que sis empreses que havien demanat crèdits tous han fet fallida aquest 2021 per no haver pogut afrontar els deutes. Sumen 424.000 euros i la previsió és que enguany hi hagi una situació similar.

Sis empreses que havien demanat crèdits tous han fet fallida el 2021. Representen 424.000 euros, tot i que el Govern ha matisat que ja s'havia aprovisionat amb uns 5 milions d'euros. Així ho ha indicat el ministre de Finances, Eric Jover, que també ha deixat clar que ha estat per motius econòmics que van més enllà d'aquest tipus de crèdits.

"És de preveure que ens trobem amb un increment significatiu d'aquestes xifres vist que és el moment que passem dels crèdits en format pòlissa a la prestamització. Com que és un moment d'anàlisi seria normal que aquest any hi hagués un increment d'aquests crèdits fallits."

Eric Jover, ministre Portaveu. 

Per facilitar al màxim el retorn dels crèdits tous per part dels negocis afectats el Govern ha aprovat una ampliació del termini per sol·licitar la conversió dels crèdits tous en préstec tradicional.

L'objectiu és permetre l’accés al retorn de les pòlisses de crèdit als que no han presentat la sol·licitud dins dels terminis previstos. Principalment, empreses que havien previst uns ingressos per tornar el deute íntegrament, que finalment no han assolit.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Ricard Tenza

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.