Sis pel·lícules per fer difusió de la llengua i la cultura franceses

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El mes de març és el mes de la francofonia en què estats i governs que comparteixen la llengua i la cultura franceses organitzen activitats per posar-les de relleu. D'avui i fins dijous, els cinemes Illa Carlemany acullen la projecció de sis films de territoris francòfons i on es convida Andorra amb la pel·lícula "73 minutos".

"Ma vie courgette" (Suïssa)
Dir.: Claude Barras


Nominat als Oscar, als Globus i guanyador del Cesar a millor film d'animació, el film suís "Ma vie de courgette" és la història d'un jove que és enviat a un orfenat després de la desaparició de la seva mare. Allà aprendrà el significat de la confiança i l'amor veritable.

"73´" (Andorra)
Dir.: José Pozo


D'avui i fins dijous el cicle de cinema francòfon oferirà 6 projeccions. Una a les 7 i l'altra a les 9 de la nit. En el dia d'estrena la segona projecció és l'andorrana "73 minutos", l'aventura d'un delinqüent i una jove que comparteixen un compte enrere en el temps i per la vida.

"La passions d'Augustine" (Québec)
Dir.: Léa Pool


Dimecres és el torn del Québec amb "La passion d'Augustine" per descobrir un sistema d'ensenyament a través de la música d'una escola que lluita per sobreviure a la imposició d'un nou sistema d'educació pública.

"Les gars" (Luxemburg)
Dir.: Adolf el-Assal


La seguirà, des de Luxemburg, "Les gars", la divertida aventura d'uns joves estudiants molta particulars que han guanyat un viatge a Portugal que es convertirà en una bogeria, sobretot per un, l'Steven, que descobreix així les seves arrels.

"Il à dejà tes yeux" (França)
Dir.: Lucien Jean-Baptiste


Dimecres des de França arriba "Il à dejà tes yeux", una comèdia en què una parella aconsegueix adoptar després de molt temps, però la sopresa és quan veuen que la criatura és blanca, rossa, amb ulls verds, res a veure amb els seus futurs pares.

"Tous les chats sont gris" (Bèlgica)
Dir.: Savina Dellicour


I de la comèdia al drama. El film belga "Tou les chats sont gris" tancarà el cicle amb la Dorothy, que contracta un investigador privat per buscar el seu pare biològic sense saber que potser el té més a prop del que havia pensat.

Llengua, cultura i visions cinematogràfiques tan llunyanes en l'espai i alhora tan properes a través del cinema, projeccions que es poden veure als cinemes Illa Carlemany de manera gratuïta.

Informa: Rosa Alberch

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.