Soldeu es converteix en un búnquer amb fortes mesures de seguretat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Soldeu és un búnquer. Durant dos dies a la zona hi haurà més de 300 efectius encarregats de la seguretat dels ministres d'Exteriors per la Cimera Iberoamericana que s'inicia dimarts. Uns 300 efectius policials treballen aquests dies per assegurar tota la zona.

El dispositiu està capitanejat per la policia andorrana, que hi desplaga dos-cents efectius i més d'un centenar que venen de l'estat espanyol, entre guàrdia civil, policia i mossos d'esquadra.

Treballen de manera coordinada. El director adjunt de la policia, Bruno Lasne, explica que la de ministres d'Exteriors és la trobada més important abans de la de caps d'Estat i de govern de l'any vinent. Per això el dispositiu esdevé "una prova pilot" i ha de sortir rodat.

A Soldeu hi ha tots els grups especialitzats de la policia andorrana. Estan desplegats en diferents punts, hi ha franctiradors, controls de carreteres, Tedax, els guies de gossos i l'equip destinat al subsol.

També s'ha incrementat el control a les fronteres amb suport de gendarmeria francesa, duana i els banders, que s'encarreguen de la vigilància dels refugis.

El director del cos, Jordi Moreno, remarca que la concentració de la trobada a la localitat ha facilitat la tasca policial tant quant a efectius com per assegurar la zona.

A banda de la important seguretat per accedir als hotels on se celebren les trobades, també hi ha els anomenats equips de seguretat dinàmica que acompanyen les delegacions des de la frontera fins a Soldeu.

Tot plegat coordinat des de l'edifici de la policia, on s'ha habilitat un important centre d'operacions.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Vicente Bellot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.