La solidaritat i el civisme tenen premi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una recollida d'aliments per a Laika i Bomosa i l'ajuda a dos companys de classe amb autisme i mobilitat reduïda han estat els projectes guanyadors del setè premi de Civisme per a la Joventut. L'organitza l'Associació dels condecorats de la legió d'honor i de l'ordre nacional del mèrit francès ha rebut set propostes en aquesta edició. 

Set candidatures s'han presentat a la setena edició del premi de Civisme per a la Joventut, que organitza cada dos anys l'Associació de condecorats de la legió d'honor i de l'ordre nacional del mèrit francès. En la categoria individual, el guanyador ha estat Biel Coll, alumne de l'escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, que ha organitzat una recollida d'aliments per als animals que atenen les entitats de Laika i Bomosa. "Aquesta idea se'm va acudir quan vaig fer de voluntari a la fira d'associacions per a Bomosa. Vaig veure que els seus voluntaris portaven pinso i altres productes per a animals", explica Biel Coll, guanyador del premi individual.

En la categoria de projectes col·lectius, s'ha premiat les iniciatives solidàries de Lucia Atalaya, Bonaventura PedescollDavid Rocha, de l'escola andorrana de batxillerat. La primera va ajudar una companya amb mobilitat reduïda, "havia quedat en cadira de rodes. Passavem l'hora del pati i el dinar juntes o parlàvem o feiem treballs de classe juntes", explica Atalaya. Els dos nois van ajudar un amic amb autisme. Pedescoll creu que ha aconseguit donar-li "ganes de descobrir el món acadèmic i social, que per males experiències abans de coneixer-nos li havia agafat una mica de por".

La ministra Ester Vilarrubla ha destacat la importància de reconèixer en els joves valors tan importants com el civisme amb un premi com aquest. "Aquests estigmes que de vegades el jovent està en una pèrdua de valors, doncs pensem que no són tan certs, que segurament hem de treballar perquè no ho siguin. Tenim a l'altra cara de la moneda joves implicats, solidaris, que donen gratuïtament el seu temps i el seu esforç per ajudar les altres persones", creu Vilarrubla.

El premi està obert a alumnes de secundària dels tres sistemes educatius i també a joves de menys de vint anys no escolaritzats. Reconeix les tasques humanitàries, cíviques i solidàries que hagin dut a terme.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.