L'stop-lab mòbil es posa en marxa a Encamp amb la possibilitat de fer 150 TMA diàries per detectar la Covid

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A les 11 del matí eren una setantena les persones que havien passat per l'stop-lab mòbil d'Encamp, operatiu des d'aquest dijous. La majoria dels qui han estrenat la instal·lació ha estat gent gran que valora la iniciativa com a molt positiva. 

La majoria dels qui aquest dijous s'han desplaçat fins a l'stop-lab han estat gent gran. És el cas de la Carmen Muñoz. El seu fill de 50 anys ha patit la malaltia i encara n'arrossega les seqüeles, diu tenir molta por i considera molt encertada la instal·lació d'una zona de proves com aquesta. Afegeix, a més, que tenir-ho a prop de casa evita haver d'agafar el transport públic.

La Sílvia Pastor i la seva filla Clàudia també s'han vingut a fer la prova. El fill gran és alumne de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp i han decidit venir per prevenció en començar a tenir símptomes. 

El cas de conscienciació i agraïment de la Carmen i la Sílvia és allò que es troba habitualment la Mar Velàzquez. Està treballant a la Creu Roja com a infermera, professió que va estudiar fa molts anys i a la qual no es dedicava; la crisi de la Covid la va fer tornar a posar-se la bata i a ajudar des de l'inici de la pandèmia.

L'stop-lab d'Encamp es mantindrà davant la plaça dels Arínsols mentre ho determini el ministeri de Salut de 8 del matí a 8 del vespre ininterrompudament. De fet, el director de la Creu Roja ha dit que, si fes falta, es podrien habilitar nous espais en funcionament de manera simultània. 

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.