Stop Violències acusa el Govern d'iniciar una "cacera de bruixes" en contra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Stop Violències lamenta que el Govern hagi engegat una caça de bruixes contra l'entitat en lloc de fer autocrítica i millorar la situació de les dones. Manté que la intervenció a l'ONU no pretenia anar en contra dels treballadors públics. Per a Acció Feminista, tot plegat no ajuda a avançar i desvia l'atenció de les recomanacions de la CEDAW.

L'associació Stop Violències assegura que molts dels punts que denuncia en l'informe exposat a l'ONU el mes passat estan documentats i que el text no es va redactar en contra dels treballadors públics, sinó que s'ha volgut informar de la manca de recursos al país en matèria d'atenció a les dones i als infants. En un comunicat, l'entitat assenyala que el que sí que ha denunciat són males pràctiques i abusos dels quals han estat testimonis. D'aquesta manera respon al Govern en la polèmica sobre l'avortament, que ha fet que l'executiu demani a la fiscalia que investigui l'associació feminista.

Stop Violències retreu al Govern que no faci autocrítica per millorar la situació de les dones i diu que en canvi s'assenyala la presidenta de l'entitat. Assegura que l'executiu no escolta la ciutadania i que, per contra, ha iniciat una cacera de bruixes contra l'associació. També remarca que les dones del país seguiran patint mentre els partits polítics considerin els seus drets com una qüestió secundària o eludible i que fins ara ningú s'havia atrevit a exposar-ho davant institucions internacionals.

Per la seva banda, des de l'altra entitat feminista del Principat, Acció Feminista, creuen que tota aquesta polèmica només fa que desviar l'atenció del que és important, que són les recomanacions de la CEDAW on insta Andorra a despenalitzar l'avortament en els tres supòsits bàsics. Per la seva part ho seguiran reclamant. Consideren que és un error criminalitzar una entitat per defensar aquests drets i recorden que la imatge que dona el país es reflecteix en els tractats que es signen.

Informa: David Domingo-Laura Massegú
Imatge: Arxiu
Locució: Oliver Jaen

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.