Stop Violències organitza una formació per donar seguretat a les dones en els espais públics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una desena de persones han participat en una formació per contribuir al fet que les dones puguin sentir-se més segures en els espais públics.

Ha tingut lloc al centre cultural La Llacuna i estava organitzada per Stop Violències. La iniciativa ha estat duta a terme per una integrant del col·lectiu Punt 6 de la capital catalana. L'objectiu és doble: contribuir al fet que els homes menystinguin els que tenen conductes agressores i que les dones no vulguin allunyar-se de l'espai públic, incloent els locals d'oci nocturn.

"Pensem en l'agressor sexual com algú molt tipificat però no, pot ser algú que anava per allà i veu l'oportunitat, t'agredeix i marxa", explica Vanessa M. Cortés, la presidenta d'Stop Violències. Assegura que "això passa molt sovint". "Hem de posar el focus en el fet que els espais nocturns siguin segurs i gaudibles per a les dones", hi afegeix. Blanca Valdívia, membre de Punt 6, creu que "es pot treballar, per una banda, amb els homes, perquè deixin d'assetjar i agredir les dones, i amb les dones, que la nit i els carrers són nostres".

Informa: Pere Moliné
Imatges: Enric Fernàndez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.