Suspesa la construcció de The Cloud

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra Telecom suspèn el projecte de l´edifici The Cloud. Les ofertes que s'han presentat per construir-lo suposen, com a mínim, una desviació pressupostària de més de quinze milions d´euros que la tecnològica no pot assumir. L´empresa es dona una setmana per analitzar el motiu d'aquesta desviació quan s´havia previst un cost de 39,5 milions d´euros. El ministre d'Ordenament Territorial ja ha anunciat que s'han demanat explicacions a l'empresa delegada i no es descarta exigir-li responsabilitats.

"Sorpresa majúscula". Així ha encaixat Andorra Telecom l´obertura de sobres amb les quatre ofertes per construir l´edifici The Cloud. 

La més econòmica era de 40,6 milions d´euros, dotze milions més del que tenia previst el Govern. Tot plegat hagués disparat el cost total del projecte a 55 milions d´euros, més de quinze milions del previst pel ministre d'Ordenament Territorial. 

Per aquest motiu el director d´Andorra Telecom, Jordi Nadal, al matí i el ministre d'Ordenament Territorial a la tarda han anunciat la suspensió del projecte per responsabilitat. “El que no podem fer de cap manera és tirar endavant un projecte inassumible i que acabi sent poc rendible. En aquests moments suspendre és la millor decisió única i exclusivament pel cost que té, que excedeix de molt la previsió que tenia Andorra Telecom”, ha declarat Nadal. "Estem realment sobtats", ha completat Torres davant una "situació que no és fàcil". El ministre ha remarcat "la responsabilitat política de gestionar els recursos públics de la millor manera".

Després d´aquesta "desil·lusió majúscula", el consell d´administració estudiarà dimarts què ha passat. Sobretot es demanarà a la propietat delegada per què va fer una estimació de cost tan allunyada de les ofertes presentades per les constructores. 

Nadal està convençut que "les ofertes segur que estan estudiades, molt treballades i ajustades en la mesura que han cregut oportú". Per tant, ha afegit, han demanat explicacions "a l'arquitecte i la propietat delegada". Torres avança que "dimarts vinent veurem realment per on han vingut les desviacions". Afirma que "de moment no hem demanat responsabilitats sinó explicacions però, si s'escau, es demanaran responsabilitats". 

Dimarts es decidirà quins són els propers passos pel que fa al projecte i si The Cloud es descarta definitivament. En qualsevol cas, es deixa clar que es volen valorar les parcel·les on hi havia l´antic edifici d´Andorra Telecom i la caserna de bombers. L'enderrocament va costar dos milions d'euros i la redacció del projecte, un milió més.

Així ha explicat la suspensió del projecte The Cloud el ministre d'Ordenament Territorial Jordi Torres en la roda de premsa posterior al consell de ministres:

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Jaume Sastre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.