Els fabricants de tabac acorden pagar més als pagesos per la collita

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació de Pagesos i Ramaders i els fabricants de tabac han arribat a un nou acord per a la compensació econòmica per la collita, que millora el pagament. Es va establir al febrer, però s'ha fet públic oficialment als membres de l'associació fa ben poc.

Des de l'Associació de Pagesos s'ha destacat que el nou conveni amb els tabaquers serà més beneficiós ja que la collita recupera el seu valor fix.

Per tant, no dependrà del que els fabricants guanyin amb les importacions de tabac, que els darrers anys han baixat.

Es tracta d'unes modificacions que el sector dels colliters celebra perquè els beneficia econòmicament. A partir d'ara, els tabaquers faran dos pagaments que rebran els colliters. El primer és el corresponent a la totalitat de la collita, que es farà els dies posteriors a la compra. Després es durà a terme un segon abonament, que es deduirà a partir del valor de les importacions de tabac i es pagarà el gener de l'any següent.

A més, també s'eliminarà la paga que fins ara els tabaquers rebien el juliol i s'ha decidit repartir els augments de taxes per part del Govern.

Informa: Agència ANA
Locució: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.