El tancament de l'accés a França, un dels factors que va contribuir al col·lapse segons Mobilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mobilitat ja preveia que la circulació aquest dilluns i també dimarts seria complicada per l'arribada de turistes pel festiu espanyol de la Consitució i la Puríssima. El que no s'esperava era el tancament unes hores de la frontera amb França, que va ajudar a provocar que la xarxa no pogués assumir tants vehicles. Espera una operació sortida difícil.

Les ganes d'esquiar i les darreres nevades han atret encara més l'arribada de visitants i això provoca, com aquest dilluns, situacions d'estrès a la xarxa viària.

A més, segons el director de Mobilitat, Jaume Bonell, es van combinar fets puntuals que van afavorir les retencions.  Apunta al "tancament de l'accés a França com a conseqüència del temporal de vent i neu, i que no es restableix fins gairebé les 17h".  Fet, afegeix, que "propicia que totes les entrades i sortides d'un dia de molta afluència es realitzin per la frontersa sud".

La situació es podria repetir aquesta tarda després del tancament de pistes, vist el bon ritme d'entrada al matí per les dues fronteres.  Bonell pronostica "un dia llarg amb retencions a partir del tancament de les pistes". Des de Mobilitat, en funció dels fluxes, es recomanarà "activar la sortida per la frontera francoandorrana per evitar que tot es concentri a la vall central".

Aquest dimecres, dia festiu, Mobilitat espera menys desplaçaments interns, però la previsió meteorològica dona neu i això podria complicar de nou la sortida. Una altra conseqüència de l'arribada de tants vehicles és l'enorme dificultat per aparcar, especialment a les parròquies centrals.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa-Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.