La taxa turística entrarà en vigor el juliol i preveu recaptar 12 milions d'euros anuals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La taxa turística entrarà en vigor el pròxim juliol. La previsió del Govern és recaptar 12 milions anuals. L'import màxim, en els allotjaments de més categoria, és de tres euros per dia i persona.

Juliol del 2022. Aquesta és la data que l'executiu marca en el calendari perquè entri en vigor la taxa turística, després d'allargar-la una mica a petició dels sectors involucrats.

Una mesura que es considera clau per millorar la competitivitat, ser més sostenibles i atreure visitants, ja que l'objectiu és recaptar 12 milions d'euros l'any. 

La tarifa s'aplica per dia i per persona i varia en funció del tipus d'allotjament. Per exemple, als de cinc estrelles els correspon un import de tres euros, als de quatre estrelles i als habitatges d'ús turístic els pertoquen dos euros i als de dues o tres estrelles el preu és d'un euro i mig.

Hi ha excepcions, com ara els residents, els menors de 12 anys i els que fan estades superiors als 14 dies, tot i que fins aleshores sí que estan subjectes a la taxa. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.