Els temporers disparen les ajudes de Càritas el 2020

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En acabar l'hivern passat Càritas va atendre 1.700 temporers per la impossibilitat de retorn. En les condicions actuals podria repetir-se la situació. Un dels indicadors és la demanda del rober, ja que molts quan arriben s'abasteixen de roba de casa i abric.

Mentre es parla de la situació dels primers temporers que han arribat, molts dels quals no podran començar a treballar de manera imminent, Càritas Andorrana recorda que a final de la temporada d'hivern va donar cobertura a 1.800 persones, 1.700 de les que eren d'aquest col·lectiu.

La impossibilitat de tornar a casa va fer que l'entitat es coordinés amb el Govern i els comuns  per ajudar-los amb el Banc d'aliments. Van arribar a repartir-los 1.300 lots de primera necessitat cada quinze dies.

De fet un dels indicadors de la presència i necessitat d'aquest col·lectiu acostuma a ser el Rober, un dels recursos que coneixen més que els nacionals, ha explicat la vicepresidenta de l'entitat, Canòlich Baró, a l'Ara i Aquí d'RNA.

Pel que fa a la xifra de famílies que atén també ha crescut. Han passat de quinze a inici d'any a quaranta actualment. Les necessitats creixen.

Ara s'està molt pendent d'una campanya de Reis que podria donar un nou dibuix de la situació de la pobresa al país.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.