El Thyssen farà possible que dues meitats d'un quadre de Winslow Homer s'exposin juntes per primera vegada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per primer cop dues parts d´un mateix quadre de Winslow Homer es retrobaran gràcies a l´equip del Carmen Thyssen a Andorra. Una de les parts es titula "Escena de platja", que serà en la propera exposició a Andorra.

El conservador del Museu Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, ha anunciat aquesta dimecres a la tarda a l'"Obert per vacances", de Ràdio Nacional, que un quadre de Winslow Homer viatjarà el setembre de l´any vinent al Cape Ann Museum de Massachusets un cop acabi la tercera exposició  que el museu prepara a Andorra i de la qual formarà part. 

El quadre és "Escena de platja", propietat de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza.  A Massachusetts es reunirà amb l´altra meitat,  que es conserva a  la Canajoharie Library and Art Gallery de Nova York.

Els experts expliquen que l´autor va partir l´obra arran de la crítica poc després de ser pintat i no va acceptar mai que d'un quadre n´havia fet dos. Ara les dues meitats s´exposaran per primera vegada.

L´objectiu de l´equipament és establir sinergies amb diversos museus del món per beneficiar-se de col•laboracions i préstecs d´obres reconegudes internacionalment. Cervera ha avançat que l'objectiu del museu és reaprofitar el potencial tecnològic que té. Aquest fet li ha permès obtenir la nominació al premi European Museum of the Year, com un dels 40 museus més innovadors i diferencials d'Europa.

Des que es va inaugurar el març del 2016, el museu ha rebut prop de 30.000 visitants, més de 20.000 en l'exposició anterior i més de 8.000 en l'actual.

Col·laboració amb els comerciants

Aquest dimecresi el museu ha fet un pas més en la promoció de les seves exposicions. Entorn Thyssen és una acció per involucrar els comerços de la zona en l'activitat de la sala.  Cervera detalla que "la iniciativa és una sinergia entre el museu i el comerç del país, obrint la possibilitat als comerços de poder oferir entrades a preu reduït als seus clients". Afegeix que "el comerç rep un carnet d'amic del museu amb una entrada gratuïta per a dues persones".

El museu continua apostant per activitats que puguin arribar a tots els públics i per aquest estiu es preveu que més de 1.5000 infants puguin gaudir de les activitats lúdiques que s'organitzen des dels casals d'estiu.

Entrevista completa al conservador del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, a l'Obert per vacances:

Informa: Gerard Gort/ Hèctor Romance/Rosa Alberch/Yasmina Canedo
Imatge: Àlex Soldevila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.