Torres demana a les constructores que presentin ofertes ajustades per no aparcar The Cloud fins a la propera legislatura

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un sobrecost excessiu per construir The Cloud aparcaria el projecte fins a la propera legislatura. Així ho ha fet saber el Govern a les empreses interessades en el concurs per construir l'edifici d´Andorra Telecom. Davant el temor que presentin ofertes amb pressupostos desorbitats, el ministre d'Ordenament Territorial i el cap de Govern s´han reunit amb els constructors per aclarir neguits i per fer-los una reflexió: deixar el projecte per a la propera legislatura seria una llàstima.

Recentment l'ACODA va enviar una carta al Govern en què l´Associació de Contractistes manifestava una sèrie de neguits sobre el projecte de The Cloud. Relacionades amb la complexitat tècnica i el fet que s´hagi de lliurar claus en mà. És a dir, que sigui la constructora qui assumeixi el cost de qualsevol imprevist en l´obra. Amb la dificultat que comporta a l'hora de fer estimacions econòmiques.

Segons han explicat a RTVA fonts coneixedores del projecte, la resposta de l´executiu ha estat una reunió aquest dimecres. El ministre d´Ordenament Territorial va convocar totes les constructores que han retirat el plec de bases així com un representant de l´ACODA. També hi era present el cap de Govern.

Més enllà de resoldre els neguits, l'executiu va demanar a les constructores que presentin ofertes amb costos ajustats als previstos en la licitació. Segons les fonts consultades, el ministre Jordi Torres els va fer saber que un sobrecost excessiu seria inassumible i l'obligaria a declararar el concurs desert. I que tot plegat ajornaria la decisió de construir The Cloud ja a la propera legislatura.

La reflexió que els va fer el Govern és la següent: deixar aparcat el projecte seria una llàstima tant pel país com pel sector, que perdria una oportunitat molt atractiva. Cal recordar que l´edifici té un cost estimat de 39 milions d'euros. També es correria el risc que un nou concurs s´obrís a constructores estrangeres.

Arran dels neguits, Ordenament Territorial ha ampliat quinze dies, fins a mitjan juliol, el termini per presentar ofertes. Els dubtes tècnics no fan desdir el sector, que té molt interès en el projecte i de fet dues empreses licitaran segur. Una tercera constructora potser també ho acabi fent i una darrera té dubtes.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.