La tradició mortuòria mexicana, present a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Acostar cultures i difondre la del seu país. Un resident mexicà ha decidit compartir la tradició del dia dels morts amb els andorrans i ho ha fet d'una manera molt original. A través d'unes ofrenes que podem trobar a diversos locals d'Andorra la Vella.
La tradicional ofrena del dia dels morts a Mèxic té l'origen en els antics altars precolombins dedicats als déus i, actualment, serveix per venerar-los, com també els sants, fruit de la cristianització del territori, o simplement recordar les persones que ja no hi són. Flors; els quatre elements, aigua aire, terra i foc; encens per purificar i els millors presents en record dels difunts. Cadascun dels altars que s'han fet tenen un tema. Frida Khalo és el de la Fada Ignorant. S'hi pot trobar una exposició d'una mexicana en honor a una compatriota. En aquest bar n'hi ha un de dedicat a la lluita lliure. Tothom que ho vulgui s'hi pot pot acostar i deixar-hi una ofrena. La preparació d'aquestes instal·lacions s'ha fet els últims dies. Avui se celebra el dia dels morts difunts. Demà, el dels més petits.Informa: Rosa Alberch Imatge: Meri Bellosta Locució: Andrés González-Nandín
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.