Transparència de l'AFA, acords amb els organismes internacionals i amb un banc central, algunes conclusions de la comissió BPA

L'anomenada comissió BPA veu en la transparència de l'autoritat financera, en els acords de l'AFA amb organismes de control internacionals i en un banc central de la zona euro la manera de prevenir i mantenir l'estabilitat financera.

Les conclusions basades en les recomanacions de l'assessor Jean Paul Pollin indiquen que l'Autoritat Financera necessita més mitjans, més transparència i que ha de tancar acords amb les autoritats europees de supervisió. Obtindria així suports puntuals i generaria credibilitat.

En el seu informe la comissió també apunta la necessitat d'establir un comitè de risc sistèmic per preveure desequilibris macrofinancers i suggerir accions correctives.

Finalment pel que fa al prestador d'última instància, la comissió diu que la solució més realista seria arribar a un acord amb un banc central de la zona euro per obtenir assistència en cas d'emergència.

Sobre la pertinença a l'FMI, proposa que cal estudiar-la tenint en compte l'alt cost.

Informa: Anna Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.