Els treballadors del comú de la capital proposen una jornada reduïda per a pares i mares el primer any de vida del fill

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Sindicat de Treballadors del Comú d´Andorra la Vella (SITCA) ha presentat una proposta per millorar la conciliació familiar durant el primer any de vida del fill. El programa permetria al pare o a la mare incorporar-se gradualment a la feina treballant entre 2 i 6 hores diàries després de la baixa de maternitat i paternitat. Segons indiquen la proposta ha estat ben rebuda per la majoria comunal.

Els representants del sindicat han fet arribar la proposta aquest mateix diimarts en una reunió amb Conxita Marsol. Trobada que també ha servit per presentar els dos nous membres de la junta directiva del sindicat.

El programa que proposen els treballadors comunals pretén flexibilitzar l´horari laboral dels pares i les mares permetent que s'incorporin gradualment al seu lloc de treball, un cop acabi el període de baixa de maternitat i lactància. La presidenta del SITCA, Emi Matarrodona, assegura que "aleshores els sis mesos següents el pare i la mare podrien fer hores de treball". "El que ha de quedar molt clar és que no està retribuït", ha afegit.

El programa, que, segons indiquen, ha estat ben rebut pel comú, permetria gaudir en funció de les necessitats d´una reducció significativa de la jornada laboral, que passaria a ser de 2 o 6 hores diàries, fins que el fill hagués complert l'any de vida. Matarrodona creu "que pot anar bé a tothom socialment" i opina que "si s'accepta, potser no triga gaire" en fer-se realitat.

A banda d´aquesta iniciativa el SITCA preveu poder presentar a partir de la tardor una proposta per millorar les condicions de prejubilació. Mentrestant el sindicat continua pendent de la resolució que dictamini el Tribunal Superior del GAdA. Una situació que afecta econòmicament 180 treballadors.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.