El Tribunal de Comptes torna a recordar als Liberals el deute que arrosseguen des del 2011

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Tribunal de Comptes ha recordat als Liberals que arrosseguen un deute des del 2011 i que ja ascendeix a 170.000 euros. Per la seva banda, un deute de Demòcrates i Progressistes SDP del 2019 que no ha estat rescabalat podria ser considerat finançament il·legal.

L'informe del Tribunal de Comptes del 2021 sobre els partits polítics torna a centrar-se en un deute de l'antic Partit Liberal que encara no ha estat abonat. Es tracta d'un crèdit que a l'entitat financera que el va atorgar es va consignar com a "personal" i que vencia el gener del 2011. Eren 112.000 euros impagats i que, amb els interessos, s'han convertit en 173.000 euros. Entre el 2015 i el 2020 els Liberals han recordat al Tribunal de Comptes que es van refundar el 2015 i que des de llavors compleixen tots els requisits legals. El Tribunal de Comptes afirma que no poden manifestar-se sobre aquesta operació financera.

En el mateix informe també s'explica que els Demòcrates i Progressistes SDP haurien comès una infracció que podria ser considerada "finançament il·legal". En tots dos casos pel mateix motiu. Per un deute contret i no rescabalat, d'una mica menys de 3.500 euros, amb l'altra formació política en el marc de les eleccions comunals del 2019.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.