El turisme augmenta un 8,6% respecte a l'any passat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Hi ha un indicatiu inequívoc que demostra que arriben més turistes. El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de novembre arriba gairebé als 311.000, xifra que suposa un 8,6% respecte al novembre de l’any anterior.

El total de turismes ha tingut una variació percentual positiva de prop de 8 punts i els vehicles pesants, de més del 43%. Si ens remuntem als darrers dotze mesos, el nombre de vehicles que ha entrat al país supera els quatre milions, quasi un 2% més que ara fa un any. A tot això caldrà sumar que durant el cap de setmana llarg de la Puríssima es van superar les previsions d'afluència, per tant, és previsible que les xifres del tancament d'any continuïn l'ascens.

Feia 9 anys que no es registraven cues fins tan tard a la nit: van entrar uns 7.000 vehicles més del previst inicialment, que eren 49.000. Pel que fa a la procedència, augmenta el trànsit d'entrada per totes dues fronteres: en prop d'un 6% per França i un lleuger 0,1% per Espanya, en comparació a les xifres del 2013. Si ens remuntem al 2012, en canvi, augmenta en un 5% l'accés pel Pas de la Casa, però es manté invariable el nombre de vehicles que han travessat la frontera del riu Runer.

Informa: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.