Turisme defensa les dades del sector davant la preocupació de la Cambra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Davant les dades preocupants de la Cambra de Comerç, la ministra de Turisme assegura que el primer semestre de l'any el sector va patir una davallada pels problemes a les carretes, però que ara mateix la situació s'ha estabilitzat i torna a estar a l'alça com han pogut veure en les últimes dates.

La ministra de Turisme Verònica Canals ha afirmat que les dades del primer semestre del 2019 han estat preocupants però que a finals d'any han millorat, aconseguint que els visitants pernoctin més al país i allarguin les seves estades.

Atribueix "un primer semestre difícil" a les manifestacions en territori francès i als talls de carreteres a Espanya. En aquest sentit afirma que "han caigut els excursionistes (estades d'un dia) però han augmentat els turistes que pernocten".

Canals ha assegurat que el sector turístic s'ha d'adaptar als nous temps, oferint experiències als clients perquè vulguin tornar a Andorra o allargar l'estada.

Un treball que comença per la formació dels professionals del sector perquè atenguin els turistes amb més qualitat. És per això que la Cambra de Comerç ha ofert la primera sessió del curs d'atenció al públic i d'informació turística. El president de l'entitat, Miquel Armengol,  posa en relleu com l'experiència al país incideix en si un turista decideix tornar-hi o no.

Davant les possibles preocupacions dels comerços per un futur incert la Cambra aconsella que aquests han d'evolucionar i d'adaptar-se oferint millor qualitat.

Pel que fa a la despesa mitjana dels turistes, el Govern està elaborant un estudi per saber exactament on gasten més i en què, que servirà per saber on s'hauran de fer més esforços o prendre mesures per millorar. És previst que estigui enllestit al gener.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Txema Galilea

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.