Els turistes desafien la neu per pujar a Tristaina i els andorrans treuen la pols als esquís

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest any de pandèmia per la Covid-19 la neu no s'està fent esperar a la muntanya i ja ens ha visitat per segon cop, malgrat trobar-nos tot just a tres d'octubre. Als cims hem trobat turistes sorpresos i andorrans que han aprofitat per estrenar els esquís.

Una de les zones més afectades per la nevada ha estat la coma d'Arcalís. Aquest dissabte al matí hi hem trobat molts turistes que s'han vist sorpresos per la neu.

"Volíem fer la ruta dels llacs però hem vist que millor no arriscar", explicava una visitant. "Visitarem el que puguem i el que la neu ens permeti", deia un altre turista.

Tristaina era "el Dorado". A primera hora els turistes han estat prudents però un cop el primer grup ha obert camí la resta han anat al darrere.

El pamet de neu caigut no ha estat impediment per arribar als llacs. Els pocs andorrans que han arribat fins aquí ho han fet per anar a esquiar. "Encara està una mica verd, falta capa de neu", explicava un d'ells amb la intenció de pujar més amunt "per veure si podem fer la primera sortideta de l'any, que ja en tenim moltes ganes".

Encara falta neu a les cotes més baixes però la coincidència amb cap de setmana i les ganes de treure a passejar els esquís han pogut més.

A poc a poc s'ha anat obrint el dia. Fins i tot les muntanyes més altes com el Cataperdís s'han deixat veure.

Aquesta segona nevada ha arribat just una setmana després de la primera de la tardor. Estem tot just a 3 d'octubre però veurem si la muntanya seguirà vestida de blanc fins a l'inici de la temporada d'esquí.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.