Ubach debat la cooperació iberoamericana amb el secretari d’Estat espanyol

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit aquest dimarts amb el secretari d’Estat de Cooperacio´ Internacional i per a Iberoame`rica i el Carib, Juan Pablo de Laiglesia, amb el qual han tractat les relacions d’Andorra i Espanya dins la comunitat iberoamericana. Ambdo´s mandataris han coincidit en l’oportunitat de visibilitat que representa per al Principat acollir la Cimera el 2020.

Ubach i Laiglesia han fet un balanc¸ dels diferents temes tractats i els acords arribats durant la Cimera Iberoamericana celebrada a Guatemala. Durant la reunio´ mantinguda a Madrid, ambdo´s mandataris han acordat establir sinergies de col·laboracio´ en diferents a`mbits mentre Andorra assumeixi la Secretaria Protempore durant el peri´ode 2019-2020.

Durant la seva estada a Madrid, la titular d’Exteriors tambe´ s’ha trobat amb la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, amb la qual han tractat l’agenda dels pro`xims mesos d’Andorra amb la SEGIB i les diferents accions que ha d’emprendre el Principat un cap s’hagi fet el traspa`s de Secretaria Protempore previst pel primer trimestre del 2019.

Ambaixadors de la UE

D'altra banda, la ministra s’ha reunit aquest dijous amb 22 ambaixadors concurrents a Andorra i amb representants del cos diploma`tic de me´s d’una vintena de pai¨sos membres de la Unio´ Europea per tal d’exposar-los l’agenda de negociacions per l’acord d’associacio´ i informar-los de l’actualitat poli´tica i econo`mica del Principat. La trobada ha tingut lloc a la reside`ncia de l’ambaixador d’A`ustria a Madrid, Christian Ebner a Madrid.

Durant la seva estada a Madrid, Ubach s’ha reunit amb el secretari d’Estat espanyol per a la UE, Luis Marco Aguiriano. Tots dos han compartit l’avanc¸ament del treball que s’esta` duent a terme en la negociacio´ per l’acord d’associacio´ amb la Unio´ Europea.

Informa: Agència ANA
Imatge: SFG

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.