Ubach referma a Estrasburg el compromís d'Andorra amb els valors del Consell d'Europa

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha visitat aquest dilluns la seu del Consell d’Europa, a Estrasburg, on ha mantingut diverses reunions amb els representants de la institucio´ i ha signat el protocol d'esmena al conveni per a la proteccio´ de dades de cara`cter personal del Consell d'Europa, que modernitza el conveni i el protocol del Consell d'Europa en aquesta mate`ria del qual Andorra n'e´s part des del 2008. L'esmena te´ en compte la proteccio´ de la vida privada derivada de la utilitzacio´ de les noves tecnologies de la informacio´, i de la globalitzacio´ del tractament de fluxos de les dades de cara`cter personal.

Durant la visita a Estrasburg, la ministra s’ha reunit amb el secretari general del Consell d’Europa, Thorbjørn Jagland, i ha refermat el compromi´s d’Andorra amb els principis i valors universals promoguts pel Consell d’Europa. En la reunio´ han destacat la necessitat de seguir cooperant per defensar els valors del multilateralisme i fer front comu´ davant dels reptes actuals de la societat europea. Aixi´ mateix, en la trobada han tractat la situacio´ institucional i financera al Consell d’Europa, les prioritats de poli´tica exterior d’Andorra i qu¨estions d’intere`s com l’educacio´ en mate`ria de compete`ncies per a una ciutadania democra`tica, la igualtat de ge`nere i la lluita contra la viole`ncia envers les dones, tal com han informat des de l'executiu a través d'un comunicat.

La ministra tambe´ s’ha reunit amb la presidenta de l’assemblea parlamenta`ria del Consell Europa, Liliane Maury Pasquier, qui ha valorat de manera "molt positiva" el treball de la delegacio´ andorrana a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. A més, ha compartit amb la ministra la campanya '#PasDansMonParliement' llançada per denunciar les situacions d’assetjament que pateixen les dones que treballen en l’a`mbit parlamentari.

Informa: Agència ANA
Imatge: SFG

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.