La UE vol tancar l'acord d'associació abans que acabi el 2023

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Unió Europea vol tancar l'acord d'associació amb Andorra abans que acabi el 2023, així com amb la resta dels petits estats com Mònaco i San Marino. És un dels acords de la comissió de la Unió que s'han plasmat en un document de treball.

Les negociacions han arribat a una fase decisiva i el consell de la UE pretén tancar-ho en 18 mesos. En aquest període es volen tractar les qüestions més sensibles políticament.

Des de la Unió s'assegura que la prioritat és garantir l'homogeneïtat del mercat interior, tenint en compte les especificitats de cada estat. Així es posa de manifest en un document fet públic fa poc. S'esmenta com a exemple positiu el període de transitorietat per al tabac. Es vol aconseguir que tant Andorra com Mònaco i San Marino adaptin la seva legislació i les seves pràctiques a les normes de la Unió

El Consell de la Unió valora positivament l'adhesió al Fons Monetari Internacional i al Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa i afirma que contribueixen a l'objectiu de diversificar l'economia andorrana a mitjà i llarg termini.

La demanda de ser considerat pel Banc Europeu d'Inversió com un país més serà examinada i resposta. A més, la UE també veu de forma favorable l'actitud d'Andorra en el conflicte d'Ucraïna ja que s'ha adherit a les sancions contra Rússia.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.