UL-Independents de la Massana votarien no a l'acord d'associació amb les condicions actuals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els consellers generals d'Unió Laurediana- Independents de la Massana votarien en contra d'un acord d'associació en les actuals circumstàncies. Critiquen també la pèrdua de sobirania que podria suposar l'acord amb França per lluitar contra el contraban.

Els consellers generals Carles Naudi i Joan Carles Camp creuen que no hi ha il·lusió per assolir un acord d'associació amb la UE i, per tant, si hi hagués un referèndum sobre aquesta qüestió votarien no. "A dia d'avui, et parlo d'una cosa personal. Amb el que hi ha sobre la taula: no. Però m'agradaria defensar un sí", assegura Naudi.

Consideren que el Govern no té el rumb clar en les negociacions amb la Unió Europea i hi ha molts dubtes. Per exemple, en com transposar el cabal comunitari i en quin idioma. "Quanta gent fa falta que vingui a treballar al Consell General només per poder pair tot això? Segona part, quants equips més fan falta al Govern per analitzar les directives, convertir-les en projecte de llei en català?", es pregunta el conseller general d'UL-Independents de la Massana.

A més, opinen que l'acord amb França per lluitar contra el contraban de tabac pot suposar pèrdua de sobirania. Joan Carles Camp creu que "actualment la franja duanera és tot el país. Això què vol dir, que la policia francesa i la policia (espanyola) patrullaran a qualsevol lloc del país? És que no confiem en les normatives que ja s'han creat i que cada vegada es van endurint més?"

És per aquest motiu que faran una demanda d'informació al Govern.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.