Últimes hores per comprar palmes i palmons, els protagonistes del Diumenge de Rams

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A un dia de Diumenge de Rams, les floristeries del país ja han exhaurit gairebé les existències de palmes i palmons. Durant aquesta última setmana se n'han venut molts. I és que, si ens hem de guiar per això, demà tornaran a ser els protagonistes de la tradicional benedicció.

Són les últimes palmes i palmons que queden en algunes de les floristeries del Principat. Durant aquesta setmana se n'han venut molts, més o menys com els darrers anys. N'hi ha de totes les mides i preus, però les més econòmiques són les que més sortida tenen. Podem dir, doncs, que la tradició de beneir-los el Diumenge de Rams es manté ben viva. 

La tradició també mana que són els padrins els encarregats de regalar la palma o el palmó als seus fillols. Ara bé, hi ha avis que els compren per als seus nets. En cap no hi falta un bon llaç o alguna llaminadura. 

Els més previsors ho encarreguen amb temps i deixen que sigui la floristeria qui els posi els adornaments a l'últim moment. . 

Pel que fa als rams de llorer o les palmes petites de solapa, són l'opció preferida per a la gent més gran. En qualsevol cas, demà al migdia segur que tornarem a veure les places del país plenes de famílies que participen de la tradicional benedicció de Diumenge de Rams.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.