Últims treballs de conservació i restauració a Radio Andorra abans que s'hi traslladi Turisme

Després de finalitzar el procés de desamiantatge, es reprenen els treballs de conservació i restauració dels emissors i altra maquinària de Radio Andorra.

Són les últimes intervencions que es fan abans que s'hi traslladi el ministeri de Turisme, amb les oficines d’Andorra Turisme, tal com va anunciar el cap de Govern el passat mes de febrer.

D'una banda, s'adequarà la màquina més antiga i icònica de Radio Andorra, l’emissor de l’any 1939, que va estar en funcionament fins a principi dels anys 80.

D'altra banda, es netejaran i conservaran màquines de la primera planta, com ara un estudi de ràdio, una grua, un rectificador de corrent i també grups motors.

La intervenció consisteix en fer una neteja superficial (eliminació de taques, regalims, eliminació dels dipòsits d’oli polimeritzat), eliminació dels òxids, posterior inhibició, reintegració matèrica i neteja de la pols de l’interior dels aparells.

La restauració dels emissors i maquinària va començar el 2018 per part de la mateixa empresa, Retoc. Durant el primer mes de feina dels sis previstos, es va detectar la presència d’amiant en alguns components de la maquinària. A causa d’això, es van haver d’aturar els treballs de restauració per planificar l’extracció i eliminació de l’amiant.

Durant el 2019, una empresa especialitzada, va fer els treballs de desamiantatge
de tota la maquinària de l’edifici de Ràdio Andorra

Informa: Rosa Alberch - Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.