La Unió Hotelera informa que ja han tancat definitivament dos establiments per la crisi de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja han tancat dos hotels i la Unió Hotelera preveu que no siguin els únics si no hi ha solucions a la greu crisi que estan patint. La patronal veu positiva la possible ampliació de les plantilles que poden acollir-se a les suspensions temporals del contracte de treball.

El març passat va començar el confinament i a partir de llavors hi ha hagut moltes mesures restrictives. Els hotels no han treballat efectivament ni la meitat dels darrers deu mesos.

Això ja ha provocat dos tancaments d'establiments, segons ha afirmat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, que ha lamentat que "els que estan tancant són hotels familiars petits". En aquest sentit, ha destacat que  la situació es fa "molt complicada" atès que "són deu mesos sense ingressar i assumint els costos".

Creu que si no hi ha mesures per ajudar el sector podria haver-hi més tancaments aviat. Un fet amb el qual coincideix l'altra patronal, Autèntics Hotels.

Es veu de forma positiva la intenció del Govern d'ampliar el percentatge de la plantilla que es pot acollir a una suspensió temporal del contracte de treball, que ara és del 75%. Pujol ha assenyalat que "es fa difícil assumir quasi el 40% dels salaris quan els ingressos són zero". Per això espera que, com les altres mesures, aquesta duri fins a final de temporada o inclús fins a final d'any.

Una cosa és clara, que el sector necessita tornar a treballar al més aviat possible.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.